top of page

Třetí den brigády se také dařilo!



Celý den se pilně pracovalo jak na Tvrzi, tak v táboře. V táboře řádil štěpkovač s dobrovolníky z řad šermířů a na tvrz se dnes stěhovaly a sestavovaly další bojové vozy! Prakticky ze šrotu jsme společnými silami postavili nádherný bojový vůz, který by mohl být jistě ozdobou každé akce. Ještě není zcela hotovo, zbývá postavit bočnice, nějaké to válečné malování a vyrobit novou oj.


Na dalším voze, který pojede zapřažený do boje v rámci III. dějství, jsou nutné jen menší úpravy a vyrobit bočnice, jinak vše již funguje jak má. Stejné je to s třetím vozem. Plánujeme sestavit ještě další tři, takže vozová hradba by mohla být dostačující a efektní.



V zázemí Tvrze se stále maluje, dělají se prapory, informační cedule, vylepují se plakáty v nejbližším okolí, řeší se scénáře, zkrátka celý Libušín ožil bitvou! Pepa Král poskytnul několik interview v rádiích, pro iDnes a Kladenské listy, míchala se muzika, zkrátka jede se na plné obrátky :)



Dnes také dorazila organizátorská trička!


Pokud uvidíte v areálu někoho s tímto trikotem, můžete si být jisti, že jde o člena organizačního týmu, na kterého se můžete s důvěrou obrátit.


Pokud přijíždíte kolíkovat stany či rovnou stavět, ideálně diskutujte stavbu tábora s našimi organizátory.


Jak se s námi spojit? Využijte stránku KONTAKTY našeho webu!


Každý den až do bitvy nás najdete buď v táboře, na bojišti nebo na Tvrzi! Neváhejte se ptát, rádi vám pomůžeme!



První stany již stojí a první ohně již dnes večer planou! Pokud si chcete prodloužit velikonoce, jste vřele vítáni! Dřeva na ohníčky máme dost, počasí by nám mělo přát, pršet by nemělo. Jen prosím dbejte na všechny zásady a Táborová pravidla, zejména na pravidla o rozdělávání ohňíčků. Těšíme se na vás!



Brigády teď na Libušíně budou probíhat již každý den až do soboty, kdy to vše vypukne! Pokud nám chcete s něčím pomoct, budeme moc rádi. Je potřeba zajistit ještě tyto úkoly:


1) vyrobit erární teutonské a husitské pavézy


2) vyrořit a postavit pohaskou modlu


3) vytvořit a postavit pohanskou svatyni z proutí, klestí a náletů


4) vytvořit palposty na valu a mezi nimi postavit pevné ploty z malé kulatiny


5) postavit polské ploty kolem cest a tábořišť, ať máme hezký tábor :)


6) můžete nám také pomoct s opravou a fortifikací vozů, pokud máte šikovné ruce


Moc se na vás těšíme a děkujeme všem kdo se zapojí do přípravných prací!


110 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page