top of page

Táboření na BL 2024

Aktualizováno: 23. 4.

Vážení účastníci,


dovolte abych vás krátce informoval o letošním táboření na libušínské bitvě. Od minulého roku se vlastně defacto nic nezměnilo s tím rozdílem, že letos bude v táboře s tolerancí o to více místa díky tomu, že bude chybět celý kontingent účastníků loňského mistrovství světa ve středověkém kontaktním boji. Starý tábor s tolerancí se nám podařilo získat i pro letošek, i když stále hrozí, že je to naposledy co bude k dispozici. Naštěstí to hrozí každý rok a zatím se nám vždy podařilo plochu získat pro účely pořádání akce. Pro lepší orientaci si prohlédněte naši Mapu areálu.


Čili místa bude dost pro všechny, s tím, že bych byl rád kdybyste respektovali zažité hranice jednotlivých tábořišť z minulého roku a snahu o chronologickou posloupnost, kterou bychom i letos rádi zachovali. Takže:


  1. pokud dorazíte na Libušín, pokuste se tábořit na stejném místě jako loni a pokud byste náhodou cítili potřebu změnit lokaci, prosím nejprve mě vyhledejte a poraďme se, nerad bych pak někomu bral jeho tradiční místo jen proto, že se mu tam letos zkrátka nasáčkoval někdo jiný. To samé platí pokud si vezete o mnoho více stanů než minulý rok. Jeden, dva stany se ztratí, ale pokud byste pod sebe chtěli vzít např. nějakou větší skupinu stanů, které minulý rok na místě nestály, prosím informujte mne předem. Snažíme se ctít zvykové "právo" a držet místo těm, kteří na něm tábořili minulý rok. Ve vlastním zájmu ale upozorňujeme, že je vždy lepší si přijet vykolíkovat plochu dopředu, případně nám zavolejte, pokud jste opravdu z daleka, a my se vám pokusíme místo podržet.

  2. Pokud jedete na Libušín poprvé, prosím kontaktujte mě dopředně s touto informací abych s vámi domluvil předem nějaký ideální flek, tak aby to odpovídalo vašim i našim požadavkům a předešli jsme nepříjemným situacím a dohadům s ostatními účastníky zájezdu :)

  3. Doporučuji dorazit dříve, abyste si vymezili prostor pro tábor pomocí kolíků a provázků. Jakmile oznámíme, že je louka pokosená a zmulčovaná, tak je možné si tábořiště vyznačit. Pokud dorazíte až na akci a váš obvyklý flek bude zabraný, nebereme za to zodpovědnost. Pokusím se vám vyjít maximálně vstříc, ale jak se říká kdo dřív přijde ten dřív mele. Pro jistotu si to vykolíkujte.

  4. Doporučujeme dorazit dříve než v pátek, jelikož pátek se vždy nese v duchu řízené logistické katastrofy :) a když všechna auta dorazí ve stejný den a náhodou ještě sprchne, bude celý Libušín bahenním peklem pro všechny zúčastněné. Čili klidně dorazte dříve i o pár dnů dříve pokud můžete, je možné dorazit i o týden dříve, jakmile bude pokoseno a je možno pak tábořit i delší dobu před začátkem akce, dáme vědět a můžete dorazit. My už budeme na místě víkend před akcí. Toalety, voda a sprchy ale dorazí až ve čtvrtek před akcí tak s tím počítejte. Akce oficiálně začíná v pátek, ale jste vřele vítáni dříve!

  5. Než dorazíte na akci tak se jmenovitě všichni zaregistrujte, aby bylo vaše odbavení rychlejší a u infostanu se netvořily zbytečné fronty. Pokud se budete potřebovat poradit, tak mne najdete jednoduše tak, že při dokončení registrace v Infostanu, kde dostanete camrátko mě zavolají vysílačkou, nebo mě najdete se pohybovat někde na Rotyka hill kolem čajovny Čajchan, nebo mi jednoduše volejte na telefon. Pamatujte, že čím více se vás zaregistruje dopředu, tím pohodlnější bude vaše odbavení na místě. Jinak se se mnou můžete spojit také přes náš chat zde na stránkách (vpravo dole) či přes můj osobní profil aliasu Mikuláš Svitáček z Landštejna.

  6. V táboře bude k dispozici dostatek dřeva na ohníčky i slámy by mělo být dostatek a to jak v novém tak ve starém táboře. Myslete i na ostatní, pokud by náhodou dřevo došlo, pokusíme se včas navézt další.

  7. Respektujte prosím Táborová pravidla, Řád akce a chovejte se k sobě prosím navzájem ohleduplně a užijte si akci!


Moc se na všechny těšíme! Šermu zdar!


Pavel "Kolchoz" Krejčí alias Mikuláš Svitáček z Landštejna a Orgo tým BL2024



1 125 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page