top of page

Tábor a mapa festivalu

Aktualizováno: 5. 4. 2023



Vážení diváci a účinkující,


představujeme Vám mapu areálu Bitvy Libušín 2023. Snažíme se, abyste se zorientovali, abyste vše našli na místech, která znáte. Přesně tak, jak jste zvyklí z minulých let.


Přesto letošní rok přináší novinky, v mnohém možná zásadní, ale věříme, že nakonec budeme všichni rádi, že jsme v sobě našli tu odvahu a to nové, co přichází, zkrátka přijali. Dlouhodobě, již několik let, jsme avizovali, že tábor v areálu bývalého koupaliště, jak si ho všichni pamatujeme a přirostl nám k srdci, bohužel už končí. Tento prostor čeká zásadní přestavba na nový, multifunkční areál, který si občané Libušína odsouhlasili a chtějí chtějí používat celoročně pro své sportovní nebo volnočasové aktivity. Vznikne zde mnoho zcela nového, včetně moderního přírodního amfiteátru pro konání kulturních akcí. A jsem přesvědčen, že to je tak dobře.


V současné době žádná z budov, jak si je všichni pamatujeme, už nestojí. Koupaliště byla také zemní stroji přeměněna na volné prostranství. V celé areálu jsou jen dvě hromady recyklovaného stavebního materiálu a je z něj více méně staveniště.


Plochu bývelého koupaliště využít můžeme i nadále, ale vzhledem k jeho stavu bychom si nedovolili Vám ji nabídnout. Její stav již neodpovídá standardu, na jaký jste zvyklí. Proto jsme se letos rozhodli ke kroku, který jsme avizovali již několik let. V areálu koupaliště bude pouze tábor s tolerancí a ustájení koní.


V důsledku to znamená, že celý tábor účastníků festivalu přesouváme do míst nového tábora tak, jak ho již 3 roky připravujeme. Tedy vedle původního tábora LH. Možná to může být líto, možná v nás všech pracuje nostalgie, ale řekněme si to na rovinu. Přesouváme tábor do míst, kde již měl být od začátku. Do míst v přímém sousedství s původním ranně středověkým Hradištěm Libušín. Tzv. dobové tržiště tak bude letos poprvé v místech původní kupecké stezky tak, jak ji naši předci provozovali po staletí před námi.


Možná to bude chtít čas, možná to bude chtít přijít ke zvyku, možná to bude zkrátka chtít koukat vpřed a neohlížet se. Ale věřím, jsem přesvědčen, že jdeme správným směrem.


Děkuji za přízeň, toleranci a Vaši odvahu ten krok s námi udělat. Pro Vaše nové táboření jsme Vám plně k dispozici. Kdykoli můžete přijet i před festivalem a své nové místo si osahat, seznámit se s ním a de facto si ho i vybrat. Jsme připraveni Vám vyjít maximálně vstříc.


Těsíme se na viděnou,


Bitvě zdar,


za organizační tým Bitvy Libušín,


Josef F. S. Král

1 025 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page