top of page

Skupina KLÍČ - neděle 30. 4. od 18:00h

Aktualizováno: 24. 3. 2023



Vážení návštěvníci festivalu Bitva Libušín, milí účinkující.


Dovolte mi, abych Vás pozval na opravdu vyjimečný koncert, který se během konání našeho festivalu uskuteční. V neděli 30. dubna 2023 od 18:00h nás přijede navštívit legendární folková skupina Klíč.


www. skupinaklic.cz


Máme opravdu velikou radost, že si udělali čas a přijali naše pozvání.

S písněmi skupiny Klíč mnozí z nás vyrůstali, hráli je při prvních pokusech u ohně na kytaru nebo se k nim s láskou a zaujetím vraceli znovu a znovu k poslechu při různých příležitostech.


Některé písně skupiny Klíč zlidověly a proto ani není žádná náhoda, že například známá skladba „Omnia vincit amor“ byla v roce 2000 ve velké divácké anketě Českého rozhlasu nazvané „Zlatý tucet“ zařazena mezi dvanáct nejoblíbenějších folkových písní 20. století.

Skupina Klíč se těší velké popularitě především právě v prostředí seřmířském, neboť její písně jsou ponejvíce inspirovány středověkými a renesančními tématy a motivy. V tvorbě kapely je však možno slyšet i moderní folkové náměty, náznaky současného šansonu a lidových písní, ale také tvůrčí postupy používané v klasické hudbě – a občas např. i cikánské melodické prvky. Oslovuje tedy široké spektrum posluchačů a to nejen svou hudební tvorbou, ale i lidsky. Svou vřelostí, laskavostí i čistými dobromyslnými názory, které členové kapely sdílí a kterými žijí.

Hudební skupina Klíč pro nás všechny hraje již 41 let a je nám ctí, že v neděli 30. dubna 2023 od 18:00h zahraje i na našem festivalu.


Přijďte a buďte u toho s námi. My už se moc těšíme....



Váš orgo tým

827 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page