top of page

Přípravy vrcholí!

Aktualizováno: 14. 4. 2022



Zahájili jsme závěrečnou fázi přípravy tábora a bojiště Bitvy Libušín 2022. Počasí je nádherné a my se už teď moc těšíme na víkend 22. - 24. dubna 2022!


Dovezli jsme stroje, které jsme potřebovali k úpravě terénu; mulčovač a štěpkovač, abychom mohli vyčistit areál festivalu od několikaleté vrstvy ostružin, vysoké trávy, drnů a různého dalšího šmorajzu. Nakonec se to povedlo a stroje již mají napilno :) Nakládaly se vozy a materiál na jejich novou konstrukci, a odvezly se do truhlárny, kde se pracuje na jejich rekonstrukci a opevnění. Když se vše povede podle plánu, měli byhom mít ve III. dějství až 7 vozů k dispozici. Zkrátka práce jako na kostele, ale počasí přálo a tak nás to vlastně docela i bavilo. Děkujeme všem co se zapojili do brigád, to pak jde práce hned od ruky!



V zázemí se také pilně pracuje. Šijí se prapory, varkoče a zařizují další potřebné bitevní rekvizity jako erární píky a tyče pro prapory a gonfanony, malují se ukazatele a informační vývěsky, z výroby již přicházejí trika různých barev a motivů, plní se lahve s Bitevní Libušínskou medovinou, připravuje se hospoda, vyrábí se medaile, vylepují plakáty, rozdávají letáčky, pracuje se intenzivně na Informační brožuře pro diváky, tisknou se vstupenky a kontrolní pásky, připravují se informační články a scénáře pro účinkující, dělají se překlady článků a scénářů pro účastníky z ciziny, dokončuje se nové parkoviště a mnoho dalšího!



Vytrhali jsme všechny staré polské ploty, abychom mohli nasadit stroje na vyčištění celé plochy starého tábora. Staré větve jsme navršili do tří velkých kupek, další dřevo nařezané na menší kusy dovezeme za týden, takže dříví na ohníčky bude dost Materiálu na nové ploty máme habakúk, takže pokud si budete jako účinkující chtít postavit polské ploty kolem svých táborů, tak můžete. Některé polské ploty, které vykazovaly známky stability jsme zachovali, ale moc toho tedy nezbylo. K dispozici bude i několik balíků slámy pro vaše tábory a stany a samozřejmě sucho, které je k nezaplacení. Celý tábor jsme vyčistili od stavebního odpadu a odpadků, nebyla nouze o staré pneumatiky, cihly, betonové tvárnice, skleněné rozbité lahve, spoustu kamení, koberce a jiné vý-dobytky moderní doby.



Nezapomeňte prosím na plánovanou velikonoční brigádu, která se uskuteční 15.-18. dubna!


Tento víkend pokračujeme v úsilí další hlavní brigádou opět v sobotu a v neděli, a budeme rádi, když se také zapojíte, my organizátoři budeme na Libušíně již od pátku. Najdete nás buď v areálu nebo na Tvrzi, případně využijte kontakty.


Děkujeme, že jste s námi, těšíme se na vás na dalším ročníku naší krásné bitvy!





76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page