top of page

Příprava tábora- brigáda č. 1

Aktualizováno: 22. 2. 2020



Letošní ročník Bitvy Libušín 2020 přináší mnoho nového. Akci vracíme k jejím kořenům a díky rozvojovým plánům města Libušín se mění i celý tábor bitvy a jeho umístění. Není to žádný nouzový nebo náhradní plán. Jsme za tyto změny rádi, vítáme je a je nám ctí, že je můžeme realizovat. Tábor Bitvy Libušín se totiž vrací do míst, kde Bitva v roce 1991 začala. Do míst, kde datujeme počátky naší české státnosti. Do míst původního přemyslovského hradiště, kde žili lidé již v 10. století, Tuto část naší země ale od té doby zahalil čas svým neprostupným hávem, pomalu upadla v zapomění, život v ní ustal. Pojďme společně těmto místům dát nový nádech a probudit je znovu zpět k životu. Součástí projektu revitalizace předstupných teras původní akropole je i obnova původní kupecké stezky, která byla hlavní přístupovou cestu k Hradišti a kde se již od dob ranného středověku pravidelně konaly trhy a to až do začátku 20. století, neboť kostel Sv. Jiří na tomto kopci byl do té doby jediný služební kostel pro obec Libušín a její okolí. V našem táboře Bitvy Libušín se podél původní kupecké stezky dobový trh znovu probudí ke svému životu.


Příprava tábora pro Bitvu Libušín nyní prochází svou přípravnou fází a pomalu se blíží k dokončení. Chcete nám s tím pomoci? Máte zájem, kde bude konkrétně Vaše ležení v táboře Bitvy Libušín umístěno a jak bude vypadat místo pro něj? Přijeďte a přiložte ruku k dílu. Společná brigáda se uskuteční 21. až 23. února 2020. Budeme pálit klest, hrabat trávu, připravovat palivové dřeva pro tábor, sbírat odpadky, dočišťovat terén po přípravných pracech bagru, vyrovnávat místa, kde budou v táboře stát stany. Jak bude tábor vypadat, záleží na každém z nás. Chceme, abyste byli na Bitvě Libušín spokojeni a v nově vzniklém táboře jste našli svůj svět vlastního domova. Každému, kdo pomůže s přípravou tábora tedy nabízíme rezervaci na jím vytvořené místo táboření na další sezony dopředu. Budeme Vám Vámi vytvořené místo pro Vás nebo Vaši skupinu držet tak dlouho, jak dlouho budete na Bitvu Libušín jezdit. Na brigádě bude přítomen i bagr se strojníkem, který Vám bude k službám. Navíc přípravou Vašeho ležení přispějete k realizaci projektu revitalizace předstupných teras původního přemyslovského hradiště. A to není málo!


Občerstvení je po dobu brigády zajištěno zdarma, když se rozhodnete přijet na celý víkend, spát můžete stylově ve vlastních stanech nebo je Vám k dispozici klubovna se sociálním zázemím ve stáji u nás na Tvrzi Libušín. Pracovní pomůcky a nářadí si vezměte s sebou vlastní!! Hodí se pily, motyky, mačety, sekery, křovinořezy, hrábě, co poberete. Využije se vše. Nezapomeňte také na hudební nástroj ke společnému ohňi.


Těšíme se na viděnou. Kvůli přípravě občerstvení se prosím nahlaste předem, v jakém počtu dorazíte.


Váš organizační tým Bitvy Libušín

143 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page