top of page

Poznejte středověkou spravedlnost a právo útrpné!




Středověká spravedlnost byla vždy nechvalně známá svými tvrdými tresty v případech překročování zákonů. Ani ve středověku nebyla totiž nouze o nehodné občany. Jelikož je spravedlnost slepá, padla často rána i na hodného člověka. Tak už to v životě chodí. Ve středověku to však mělo vždy nepěknou dohru, když jste se dostali do rukou kata.


Útrpné právo (tortura, či mučení) je označení pro mučení v rámci právně vymezeného schématu během vyšetřování a výslechu. Tortura byla ve středověku a raném novověku běžnou součástí vyšetřování u světských a církevních soudů, kdy byla považována za legitimní způsob, jak dosáhnout přiznání obviněného.



Mučení a popravy byly nedílnou součástí církevního i světského práva a byly nedílnou sojčástí středověkého života. A proto vám ukážeme jak se ve středověku trestali zločinci, hříšníci a jiné zbloudilé duše. Těšit se můžete nejen na bičování, palicování, topení, ale i na věšení na hák a šibenici.


V rámci doprovodného programu vystoupí zahraniční slovenská skupina historického šermu Taurus Ater, která vám katovské řemeslo předvede s veškerou parádou. Dozvíte se i mnohé o středověkém právu útrpném a jistě se u toho i dobře pobavíte!


Webové stránky: https://www.taurus-ater.eu/




512 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page