top of page

Lukostřelecký turnaj 2024




Program letošního festivalu bude tradiční, postavený na starých dobrých a osvědčených základech, které tvoří Bitvu Libušín již 31 let.


Jedním z pilířů středověkého válečného umění byla i lukostřelba a od nepoměti se v této disciplíně pořádaly mnohé turnaje i klání.

Umění lukostřelby Vám na festivalu Bitva Libušín představí jeden z nejpovolanějších, a to Dalibor z Kozojed se svojí družinou Žoldnéři. Nejen že se jeho lučištníci v hojném počtu aktivně zúčastní Bitvy jako takové, ale nabídnou i něco víc. Během sobotního doprovodného programu 27. dubna 2024 budou diváci moci od 10:15 h do 15:00h navštívit jeho střelnici, vyzkoušet si střelbu ze středověkého luku a seznámit se s celým tímto oborem co do jeho technických parametrů i překvapivých možností. Všechny středověké kratochvíle, které bychom dnes označili slovem "sport" vycházely především z praktických potřeb člověka obstát v boji s přírodou a přežít. V tomto duchu se bude odvíjet i celý lukostřelecký program.


Dovolte, abychom Vás pozvali v sobotu 27. dubna od 17:45 hodin na vrchol lukostřeleckého programu zakončené výjimečným kláním. Uskuteční se dobový turnaj v lukostřelbě. Všechny účastníky festivalu prosíme, aby se do turnaje přihlásili přímo Daliborovi na jeho kontakt uvedený na našem webu. Diváky tímto srdečně zveme na atraktivní podívanou.


Budeme soutěžit o zajímavé ceny ve třech disciplínách. Střelba na dálku, lovecká střelba a střelba na terče.


Nenechte si ujít lukostřelbu v její autentické podobě, jak ji známe již po staletí.

342 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page