top of page

Carpatia Castle band zahrají večer při ohnivé show!



Vážení diváci, účastníci festivalu, přátelé!


V rámci večerního doprovodného programu festivalu nám k tanci a bujarému veselí zahraje kapela Carpatia Castle. Tento band je známý svojí historizující "gotickou" tématikou, poutavými texty a muzikou v duchu čarovné mystiky. Čeká vás skvělá hudební a vizuální show, která uzavře večerní program v doprovodu ohnivé show!


Po ohnivé show ukončíme oficiálně Program festivalu a dále se budeme již veselit pouze po středověkém způsobu u svitu svic, loučí a ohňů, za doprovodu živé středověké hudby Peregrinů.


Dovolte nám seznámit vás s touto skvělou kapelou, která jistě potěší vaše ucho i mysl!


Základní kámen mostecké kapely Carpatia Castle, hrající melodický gothický rock v autorské tvorbě, byl položen v 90. letech minulého století, kde baskytarista Tomáš Pošvanc realizoval své hudební ideje pouze jako one-man projekt. Avšak plnohodnotná sestava se realizovala až v roce 2012 v nástrojovém obsazení bicí, baskytara, klávesy, zpěv a dvě kytary. Po několika personálních změnách se ustálila na současnou podobu, již bez klávesových nástrojů.


Kapela koncertuje jak po celé České republice, tak v zahraničí, jmenovitě v Polsku, Německu a Nizozemsku, Slovensku. Carpatia Castle má za sebou vystoupení, některá opakovaně, na nejpřednějších českých i zahraničních festivalech, např. Masters of Rock,Basinfire fest, žatecká Dočesná, Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích, účinkování na Hrady.cz, Okoř se šťávou, mnoha dalších akcích. Ze zahraničních akcí jako jediná kapela reprezentovala Českou republiku na největším gotickém evropském festivalu Castle Party na hradě Bólkow v Polsku. S tímto aspektem je samozřejmě spojená užší spolupráce s kapelami Leaves Eye´s, Paradise Lost, XIII. Století, Blaze Bayley, apod.


Pro zahraniční publikum má repertoár připraven v anglickém jazyce a dle potřeb pořadatele i v čistě akustické verzi. Za zmínku stojí několikahodinové účinkování v pořadu Snídaně s Novou na stejnojmenné televizi, kde Carpatia hrála live 6 skladeb a měla tři rozhovorové vstupy.


Předností kapely je výrazný cit pro melodii, historické hudební motivy, strhující atmosféra textů dávných časů, prolínající se s melancholií vyprávěných příběhů a skutků, show s párami a kde je to možné i s ohni a pódiová vizualizace. Dominantou kapely je altová zpěvačka Veronika Seidlová, která zpívá oděna ve výrazných středověkých šatech, s kapelou účinkují „svícnice“, tedy dvě tajemné ženy, které doplňují show muzikantů secvičenou taneční choreografií s křídly, svícny a vějíři a utváří tak celkový výraz kapely.


Ctitelé hradu v Karpatech, Rumunské Karpaty a jejich podmanivé kouzlo kořeněné bezpočtem báchorek o nočních tvorech, prahnoucích po krvi a neschopných zemřít si jako inspirativní roznětku zvolil nejeden umělec. Ať už dotyčný tvůrce třísnil papír inkoustem, plátno olejem, či akvarelem, točil klikou kinematografického přístroje, nebo své pocity zaklínal do přísného mřížoví notových osnov, mnohdy z jeho snažení vzešlo působivé dílo. Hudební cestou po stopách revenantů a vlkodlaků se dala i mostecká kapela Carpatia Castle, jejíž samotný název nenechá nikoho na pochybách, kterým směrem se asi šíří pach krve.







777 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page