top of page

Bojový šermířský turnaj 2024

Aktualizováno: 16. 3.



V rámci letošního ročníku festivalu Bitvy Libušín se uskuteční i Bojový šermířský turnaj. Po loňském roce, kdy jsme v rámci doprovodného programu festivalu nabídli Mistrovství světa v plně kontaktním středověkém boji, letos představíme disciplínu více technickou, která dává možnost vidět středověké způsoby boje zase z jiného pohledu.


Bojový šermířský turnaj je soutěž ve středověkém šermu, kde se počítají zásahy soupeře provedené korektní technikou. Vyhrává ten, kdo v rámci tradičních šermířských technik nasbírá nejvíce bodů, resp. 3x soupeře zasáhne tak, že v reálném boji by se jednalo o zásahy smrtelné. Vše posuzují samozřejmě kvalifikovaní odborní rozhodčí.


Letos se v rámci festivalu Bitva Libušín utkají soutěžící v tzv. allgotika turnaji. Tedy uvidíte mezi sebou bojovat protivníky z různých období středověku a budete moci porovnávat různé šermířské školy, různé dobové taktiky i různé pojetí šermu tak, jak se v průběhu středověku měnilo, vyvíjelo. Protivníci budou mezi sebou bojovat v disciplínách 1 proti 1, 2 proti 2 a ve speciální velice atraktivní skupinové kategorii Mosty 5 proti 5. Turnaj bude probíhat vyřazovacím způsobem dle pavouka, jehož rozřazení určí spravedlivý los.


Nenechte si ujít turnaj, který předvede výjimečné umění šermířských technik v podání bojovníků různých období středověku. Na programu festivalu bude turnaj v sobotu 27. dubna 2024 od 11:00 hodin do 15:00 hod. Finále vrcholné kategorie Mosty 5x5 se uskuteční ve 14:30hod.


Pokud se jako bojovníci hodláte účastnit turnaje, musíte to zohlednit při registraci.


Vstupenky na celý festival za zvýhodněnou cenu zakoupíte v předprodeji.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page