top of page

Bitva Libušín 2022 se bude konat!

Aktualizováno: 31. 1. 2022



Vážení přátelé.

Přípravy Bitvy Libušín 2022 už jedou na plné obrátky a my jsme plně přesvědčeni, že napotřetí už to nebude nadarmo.


Za poslední dva roky mnoho vody v řekách odteklo a mnohé se změnilo. Přesto my bychom byli moc rádi, kdyby Bitva tím neutrpěla a i nadále jste v tomto jedinečném festivalu nacházeli záchytné body, které jste měli rádi, na které máte krásné vzpomínky a která nás všechny s touto neopakovatelnou akcí pojí.


Moc nás těší ta záplava Vašich (i zahraničních) dotazů týkající se programu, rozmístění tábora, ale i nabídek Vaší pomoci. Pomalu se blížíme se k finalizaci konkrétních rysů letošního ročníku a tak moc rád Vám vše, co již je známo, mohu zodpovědět.


Všichni, kdo uhradili účastnický poplatek pro ročník 2020 určitě mohou počítat s tím, že jejich úhradu přesuneme do ročníku letošního.


  • Tábor se budeme snažit co nejvíce připravit tak, aby kopíroval území tábora ročníků 2019 a starších. V tomto můžeme zatím jen říci, že brigády vysutých teras Hradiště Libušín se plánují, na druhou stranu rekonstrukce koupaliště zatím dosud nezapočala, čili variant je stále více. Každopádně i nadále platí, že majitelé nedobových stanů (iglů apod) budou mít plochu vyčleněnou odděleně. Ploch máme připraveno mnohem víc, než na kolik jste byli zvyklí z předchozích ročníků, čili pohodlně se určitě vejdou všichni.

  • Změny, a doufáme, že k lepšímu, budou na bojišti. Pokud se nic nezmění, vybudujeme pevné kulisy a terénní úpravy, které na místě zůstanou i pro potřeby ročníků následujících. Můžete se tedy těšit na prostředí bitvy, které nabídne větší autenticitu boje i výrazně hlubší zážitky z účasti v něm.

  • V rámci příprav budeme organizovat brigády přípravy tábora i bojiště. Budeme moc rádi, když budete naše aktivity sledovat a brigád se zúčastníte. Nejde jen fyzicky o pracovní sílu, ale také třeba o příležitost se seznámit s ostatními a zažít atmosféru Festivalu Bitvy Libušín i z jiného, než uživatelského pohledu. Termíny brigád vyhlásíme již brzy.

  • Festival Bitva Libušín je především prezentace Vás všech, kteří se ho účastníte. Rádi uvítáme nejen Vaše další podněty a otázky, moc rádi dáme prostor i Vám všem, kteří byste měli zájem nad účast v Bitvě svou skupinu prezentovat krátkým vystoupením nebo ukázkou, která program může zajímavě obohatit co do pestrosti i poučení.


Těšíme se na viděnou,

za organizátory Josef F. S. Král, tvrz Libušín


908 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page