top of page

Bitva Libušín a Varhan Orchestrovič Bauer


Festival Bitva Libušín se bude letos konat po jednatřicáté. Za ty dlouhé roky svého života zažil už mnoho. Od spontánních začátků party zdravě nadšených lidí oddaných oživování historie, po ročníky velké slávy, kdy se Bitvy Libušín zúčastnili významné osobnosti společenského a kulturního života, historici, odborníci, velvyslanci různých zemí, kteří přihlíželi například i Mistrovství světa ve středověkém boji, které také v rámci Festivalu Bitva Libušín konalo.

Je nám ctí a bereme to jako závazek, že Bitva Libušín vyrostla v největší festival svého druhu a pokud nám bude dáno, své úsilí budeme věnovat tomu, abychom šli touto cestou dál.

Nesmírně si vážíme, že Bitva Libušín zaujala i současného nejvýznamnějšího českého hudebního skladatele, který zároveň svolil k dlouhodobé spolupráci.


Dovolte, abychom oznámili, že hudbu k Bitvě Libušín 2024 zkomponoval a se svým symfonickým orchestrem nahrál Varhan Orchestrovič Bauer.


 Letos začínáme ústředními motivy a základní aranží, v letech následujících pak budeme věty jednotlivých témat rozvíjet dále dle příběhu, který na bojišti v daný rok budete moci vidět. Spolupráce s tak významnou a nepřehlédnutelnou osobností hudebního světa, jakou je Varhan Orchestrovič Bauer je pro nás velká čest. Varhan Orchestrovič Bauer je dvojnásobný držitel ceny pro nejhranějšího českého autora v zahraničí. Jeho hudební možnosti jsou neomezené. Komponuje, skládá a sám si diriguje hudbu k reklamám, vlastním hudebním velkoformátovým projektům, ale také k významným filmům, z nichž můžeme zmínit například Goyovy přízraky oskarového režizéra Miloše Formana. Pro mne osobně je velice inspirativní i jako člověk, neboť jeho náhled na život a svět kolem nás, je nadčasový a v plné hloubce, která se nabízí.


Moc se těšíme na spolupráci. Srdečně zveme na letošní ročník Bitvy Libušín, historicky první s originální hudbou Varhana Orchestroviče Bauera. Na viděnou 27. dubna 2024 na hlavní bitvě od 15:30 hodin.


Josef František Král, tvrz Libušín

ředitel festivalu

1 479 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page