top of page

Bitva Libušín 2023- PROGRAM

Aktualizováno: 13. 1. 2023



Vážení přátelé. Dovolte, abych Vás předně pozdravil v novém roce a popřál Vám vše dobré. Konec toho roku loňského nám přinesl mnoho. My neleníme a snažíme se vše přetvořit ku prospěchu Bitvy Libušín 2023, abychom sestavili program, který bude atraktivní a jejímu 30. ročníku adekvátně důstojný.

Jak již jsme avizovali, letošní svátek Svatého Jiří připadá na pondělí 24. dubna, což nám v důsledku umožňuje trávit spolu plný víkend až do dalšího svátku (práce) v pondělí 1. května. Rádi bychom toho využili a nabídli Vám letos festival několikadenní, včetně večera 30. dubna, tedy u společného ohně při tak zvaném pálení čarodějnic.

To ovšem není zdaleka vše, čím bychom rádi letošní 30. ročník Bitvy Libušín oslavili. Považuji za velikou čest, že v rámci doprovodného programu, zdůrazňuji doprovodného programu, budeme pořádat Mistrovství světa Buhurt League, tedy, laicky řečeno, Mistrovství světa v HMB, středověkém kontaktním boji. Je nepsané pravidlo, že takto vrcholný meeting se koná v každé zemi pouze jednou, pořadatelství Mistrovství světa putuje po celém světě. Považuji opravdu za výjimečné, že se nám podařilo dohodnout se zástupci světové organizace, aby Mistrovství světa v tomto mladém, ale divácky velice atraktivním sportu se konalo právě v České republice, tím spíš jako součást doprovodného programu 30. ročníku Bitvy Libušín.

Pořádat něco takového jako Mistrovství světa je pochopitelně finančně i pořadatelsky nadmíru náročné. Lze očekávat účast týmů z více jak 20-ti států světa a to navíc letos v Libušíně uvidíme opravdu ty nejlepší, nejpočetnější týmy. Již teď na začátku mi ale dovolte jedno ujištění. Plně si uvědomuji, co to Bitva Libušín je. Jsem její součástí bez mála 20 let a rozhodně nemám v úmyslu na jejím lety prověřeném formátu nic zásadního měnit. Všechny milovníky starých dobrých časů, všechny, kdo chtějí zažít Bitvu Libušín tak, jak ji znají z minulých ročníků, bych rád ujistil, že nebudou o nic ochuzeni, ba naopak. Posuďte sami plánovaný formát festivalu: 27. dubna 2023- MS Buhurt League, individuální boje 1x1 28. dubna 2023- MS Buhurt League. skupinové boje 5x5 29. dubna 2023 dopoledne - MS Buhurt League vyřazovací boje 12x12 a 30x30, - nácvik Bitvy Libušín 29. dubna 2023 po obědě - MS Buhurt League- finále 29. dubna 2023 odpoledne - Bitva Libušín a standardní program, jak ho znáte z jednodenních ročníků 30. dubna 2023- semináře. turnaje v lukostřelbě, Hema, Soule 30. dubna 2023 večer- společný oheň a Pálení čarodějnic 1. května 2023- svátek práce, tedy odpočinek a slavnostní zakončení festivalu Věřím, že každý bude mít z čeho vybírat a nikdo z nás, pořadatelů ani účastníků, nezazdá důvod, aby to, co ho baví, upřednostňoval na úkor toho, co baví někoho jiného. Naopak. My, jako pořadatelé, připravujeme festival Váš a tvoříme ho z toho, co Vy nám říkáte, že Vás baví a co byste chtěli. Prosím, nepolevujte v tom. Bitva Libušín bude přesně taková, jakou projevíte, že byste ji chtěli mít. Moc děkuji za všechny podněty, které nám sdělujete, moc děkuji za všechny iniciativy, které k organizaci Bitvy Libušín 2023 máte a v budoucnu mít budete.

Chcete na festivalu to či ono? Prosím přihlaste se nám, vezměte si to pod patronát a já se postarám, abyste měli v programu místo a abyste k Vaší aktivitě měli podmínky. Udělám to moc rád.

Nyní během ledna plánujeme setkání budoucích velitelů bitev, na kterém bychom si chtěli ujasnit konkrétnější rysy Bitvy jako takové. Paralelně s tím již intenzivně pracujeme na dalších bodech programu a připravujeme program doprovodný. Moc se těším, až Vás budu moci o průběžných výsledcích naší práce znovu informovat.

Těším se na viděnou v Libušíně, Josef F. S. Král

14 579 zobrazení7 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page